İçinden sure okunur mu?
Alçak, hüzünlü ve yalvaran bir sesle dua etmek uygundur. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulur: “Rabbinize dua edin ve içinizden dua edin…” (el-A’raf, 7/55). Ancak samimi ve içten olduğu sürece sesli olarak da dua edilebilir, ancak sessiz dua etmek daha uygundur.
Yatarak ihlas suresi okunur mu?
Allah’ı anarak, ayakta, oturarak veya yatarak namaz kılmakta bir sakınca yoktur.
Yatarken abdestsiz sure okunur mu?
Bu sebeple, Kur’an yüklü bu tür cihazlara abdest almadan dokunulabilir ve bu şekilde Kur’an okunabilir. Ancak, Kur’an’ı abdestli okumak daha faziletli olduğundan, elektronik cihazlarda Kur’an okunurken abdest alınması tavsiye edilmiştir.
Yatmadan önce sure okunur mu?
Yukarıdaki hadislerden anlaşılıyor ki; Peygamberimiz (sav) üçer sureyi, akşam yatsıda üçer defa, sabah kalkınca üçer defa, yatmadan önce üçer defa, her namazdan sonra ve akşam yatsıda üçer defa okumayı söz ve pratiğiyle tavsiye etmektedir.
Yatarken sûre okunabilir mi?
Yatarak Kur’an okumakta ve dinlemekte bir sakınca var mıdır? Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i okurken veya dinlerken saygılı olmak gerekir. Bu sebeple, ayakta, oturarak, yan yatarak veya yatarak, edepli davranarak ve saygısızlık yapmadan Kur’an-ı Kerim okumakta ve dinlemekte bir sakınca yoktur.
Sûre içten okunur mu?
Zihninden konuşabilen bir kimse namaz sırasında dilini ve dudaklarını oynatmadan ve ses çıkarmadan Fatiha ve diğer sureleri okursa, bu kıraat sayılmaz. Bu, namazın rüknünü oluşturan kıraati yerine getirmez.
El açmadan dua edilir mi?
Namazdan sonra veya başka vakitlerde namazda eller kaldırıldığında elleri yüze sürmek sünnettir (İbn Mace, İkâmetü’s-salavât, 119 [1181]; Duâ, 13 [3866]). Elleri kaldırmadan namaz kılarken yüze dokunmak gerekmez.
Abdestsiz İhlas Suresi okunur mu?
Kur’an-ı Kerim’in abdestsiz de ezberden okunabileceğinde şüphe yoktur, ancak Allah kelamı olduğu için, ezberden okunurken bile abdest alınması bazı âlimlerce tavsiye edilmiştir (Nevevî, el-Makmû’, 2/69).
Her gün ihlas suresi okursak ne olur?
İhlas Suresi’ni günde 100 defa okuyan bir kimsenin birçok fazilet ve fayda elde etmesine yardımcı olur. İhlas Suresi’ni günde 1000 defa okuyan bir kimsenin günahlarının bağışlanacağı ve dualarının kabul olacağı rivayet edilmiştir. İhlas Suresi’ni 313 defa okuyan bir kimsenin duaları kabul olur.
Telefondan sure okurken abdest almak gerekir mi?
Sonuç olarak, abdestsiz Kur’an-ı Kerim’e dokunamayız, ancak Kur’an okurken abdestsiz cep telefonumuza, tabletimize veya bilgisayarımıza dokunabiliriz. Kur’an okurken abdest almak doğru olsa da, abdestsiz okumakta bir sakınca yoktur.”27 Ocak 2021
Gusülsüz sure okunur mu?
“Hayızlı kadın veya cünüp olan kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Taheret, 98 [131]; İbn Mâce, Taheret, 105 [595-596]) demiştir. Hz. Ali demiştir ki: “Resulullah’ı Kur’an okumaktan cünüplükten başka hiçbir şey alıkoyamazdı.”
Gece yatarken abdestsiz Ayetel Kürsi okunur mu?
Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim’i elinde tutarak okunmadığı sürece abdestsiz okunabilir. Ancak abdestten sonra okunması daha faziletli olduğundan abdestli iken okunması tavsiye edilmiştir.
Her kim yatağına girerken bu duayı okursa?
Her kim uyumadan önce bu duayı okursa, Allah (cc) Cebrail (a.s.)’a: “Kulumun her ihtiyacını ve arzusunu yerine getir.” buyurur. Okunacak dua: “Sübhanallahi vel hamdü lillahi ve lâ ilahe ilallahü ve estağfirullah.” “Allahüm inni es’eluke bin fad ve rahmetike fe innehumâ bi berike lâyemlikühümâ ehaden sivâk.”
Kim bu duayı 3 kere okursa?
Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: “Kim bu duayı her sabah ve akşam üç defa okursa ona zarar gelmez.” (Ebû Dâvûd)
Peygamberimiz yatarken hangi sureleri okurdu?
Peygamberimiz (s.a.v.) yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur, avucuna üfler ve vücudunu mesh ederdi. Yatsı namazından sonra Amenerrasulü ve Mülk surelerini okurdu. Yatsı namazından sonra dünya sözlerinden uzak durmak ve yatsı namazı için uyumak sünnettir.
İçten okunan dua kabul olur mu?
Dua edin, duanız kabul olur,’ dedi. (Tirmizî, De’avât, 65 [3476]; Nesâî, Sehiv, 48 [1284]). c) Dua samimi, alçak gönüllü ve yalvarıcı olmalıdır. Bir ayette şöyle buyurulur: “Rabbinize alçak gönüllülükle ve içtenlikle dua edin.”
İnsan içinden dua edebilir mi?
Sefamerve – dua isteği. Dua, doğuştan gelen bir insan duygusudur. Bu nedenle dua, tüm dinlerde vardır. Daha yüksek bir varlığa inanan her insan, hayatının her anında dua etme ihtiyacı hisseder.
Allah iç sesimizi duyar mı?
1 Allah, işitmek için sesi, kelimeleri, konuşmayı, dili, kulağı, işitme cihazını, ses iletimini vb. yaratmıştır. Hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Elbette, kalbimizden geçen duaları tam olarak duyar.
El açmadan da dua edilir mi?
Ellerini kaldırmadan namaz kıldığı rivayet edilmiştir (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 3/181 [12890]). Namazda normalde omuz hizasına kadar kaldırılan eller arasındaki mesafe (Buhari, De’avât, 23 [6341]; Ebû Dâvûd, Tefrî’u ebvâvi’l-vitr, 23 [1489]) normal aralıkta tutulmuştur.