İçeriğe geç

Aldatmak Intizar Ne Demek

Aldatmak intizardir ne demek?

Bir şeyin olmasını veya birinin gelmesini beklemek veya beklemek “intizar” olarak tanımlanmaktadır. Anlamı TDK tarafından bu şekilde ele alınmıştır.

Aşka intizar etmek ne demek?

İçinde hala bir parça sevgi ve umut barındıran acı dolu bir yakarıştır. Ancak Arapça kökenli ve sözlükte pek de iyi bilinmeyen intizar kelimesinin ilk anlamı “bir şeyin olmasını veya birinin gelmesini beklemek, izlemek”, “beklemek”tir.

İntizar ne demek?

TDK’ya bakıldığında “İntizar” kelimesi “birisi gelene veya bir şey olana kadar beklemek veya gözetlemek” şeklinde yorumlanmaktadır. Ayrıca beddua veya lanet gibi farklı anlamlarla da ifade edilmektedir.

İntizar ne demek Osmanlıca?

intizar – Nişanyan Sözlüğü. Arapça nẓr kökünden gelen ve “beklemek, kendi yolunu beklemek” anlamına gelen intiẓār اِنتظار kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, VIII. Arapça naẓara نظر “baktı” fiilinin iftiˁāl ölçüsündedir. infinitive’dir.

Aldatmak tam olarak ne demek?

Aldatma veya sadakatsizlik; Evlilik veya duygusal veya cinsel ilişki içindeki taraflardan birinin eşinin başka bir kişiyle cinsel ilişkiye girmesi.

Aldatmak nedir aşk?

Fiziksel aldatma, insanların partnerleri dışındaki biriyle fiziksel temas veya cinsel ilişki yaşaması durumunda meydana gelir. Duygusal aldatma, birinin partneri dışındaki birine duygusal olarak yakınlaşması veya aşık olması durumunda meydana gelir. Duygusal aldatma için fiziksel temasın varlığı gerekli değildir.

İlenme nedir kısaca?

geçişsiz f. (Eski Türkçe ilen-mek) E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma. Tanrı’nın gazabını dilemek, lanet okumak, inkar etmek, kınamak: Şimdi düşmanıma lanet okuduğum bir durumdayım / Diyor ki sen bile Mihri gibi kara olabilirsin (Mihrî – T. S.).

Kimin bedduası tutar?

Lanet konusuna değinen Prof. Dr. Mustafa Karataş, mazlumun ve mazlumun lanetinin gerçekleşeceğini söyledi.

Muştu ne anlama gelir?

Öde kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Şetve” kökünden türemiştir ve “duyum, haber” anlamına gelir. Muştu, bir kişinin başka bir kişi veya olay hakkında haber veya bilgi aktarması eylemidir.

İhtizar etmek ne demek?

(ﺍﺣﺘﻀﺎﺭ) i. (ar. ḥużūr, iḥtiżār “hazır olmak, zamanı geldi” kelimelerinden) Ölüm korkusu: Ölüm gününe gidip son saatlerini gözyaşlarıyla yas tutacaksınız (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Uftade ne demek?

“Üftade” kelimesi Farsça kökenli bir kelime olup Türkçede de “fakir, muhtaç ve yoksul” anlamında kullanılmaktadır. Bu anlamda bir kişiyi veya durumu ifade etmek ve zor veya sefil bir durumda kişinin mağdur olduğunu vurgulamak için kullanılır.

İntisar ne demek Arapça?

Arapça nşr kökünden gelen ve “yaymak, dağıtmak” anlamına gelen intişār اِنتشار kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Arapça nashara نشر “yaymak, dağıtmak” fiilinin iftiˁāl ölçüsündedir. VIII. infinitive’dir. Daha fazla bilgi için yayın makalesine bakın. intişār: yaymak, dağıtmak ve yaymak.

Osmanlıca istek ne demek?

Eyleme çağrının anlamı e-a- ekinden gelir. Gereklilik kipi Bu kip yapılması gereken veya yapılması gereken şeyleri ifade eder. Gereklilik kipi, fiillere mal يلةم- should يلم eklerinin eklenmesiyle oluşturulur.

Terkis ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi [1] dans etmek, dans etmek, dans ettirilmek.

İstimal etmek ne demek Osmanlıca?

[l thin] (ﺍﺷﺘﻤﺎﻝ) i. (Ar. shumūl, “kapsamak, dahil etmek” anlamına gelir) Kapsamak, dahil etmek, dahil etmek, kapsamak.

Aldatmak neyi anlatıyor?

Dram. Saygın ve mesleki olarak başarılı bir aile hakimi olan Güzide, yerel adliyede otoritesini sürdürmektedir. Otuz yılı aşkın evliliği boyunca iki çocuğunu bu otoriteyle büyüten Güzide, kocası Tarık’ın onu aldattığını tesadüfen öğrenir. Güzide’nin doğru olduğuna inandığı hatalar hayatını mahvedecektir.

Aldatmak nedir ilişki?

Bir ilişkideki bir veya her iki partnerin sadakat görevlerini ihlal etmesidir. Bu, cinsel sadakatsizlik, duygusal sadakatsizlik veya her ikisinin bir kombinasyonu şeklinde olabilir. Aldatma, bir ilişkideki güveni zedeleyen ve ilişkiye ciddi şekilde zarar verebilecek bir durumdur.

Aldatmak cezası nedir?

Yeni Türk Ceza Kanunu’na göre aldatma suç olarak düzenlenmemiştir ve kovuşturulmamaktadır. Bu nedenle aldatan eş cezai olarak sorumlu olmadığı için suçlu sayılmamaktadır.

Sevgide aldatma nedir?

Aldatma veya bağlılık, ilişkideki partnerlerden birinin, çiftin belirlediği standartların ötesine geçerek üçüncü bir kişiyle duygusal veya fiziksel yakınlık düzeyini ihlal etmesi durumunda ortaya çıkar.

Tavsiyeli Bağlantılar: Şemamok Nerede Yetişir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir