İçeriğe geç

Argüman Nedir Nasıl Yapılır

Argüman nasıl oluşturulur?

Bir argüman oluşturmak için, iddiaları ortaya atan kişi, en azından teorik olarak, iddiaları destekleyen başka ifadeler sunmalıdır. İddia desteklenirse, argüman başarılı olur; iddia desteklenmezse, argüman başarısız olur.

Argüman örnekleri nelerdir?

Örneğin, yarasalar uçabilir (öncül=doğru); tüm uçan yaratıklar kuştur (öncül=yanlış); bu yüzden yarasaların kuş olduğu argümanını düşünün (sonuç=yanlış). Öncüllerin doğru olduğunu varsayarsak, sonuç açıkça çıkar ve argüman geçerlidir.

Argüman yaratmak ne demek?

Argümantasyon: Bilimsel tartışma; belirli bir iddiayı kanıtlamak veya çürütmek, bir fikri, hipotezi veya düşünceyi delil ve kanıt kullanarak savunmaya, açıklamaya veya haklı çıkarmaya yönelik bilimsel bir tartışmadır.

Argüman kanıt nedir?

Bir argüman, bir sonucu desteklemek için bazı nedenlerin veya kanıtların sunulması olarak tanımlanabilir.

Bir argümanın geçerli olması neye bağlıdır?

Bir argüman, sonucu öncüllerinden kesin olarak çıkıyorsa geçerlidir. Bir argüman, karşıt örneği yoksa, yani tüm öncüllerinin doğru ama sonucunun yanlış olduğu olası bir durum yoksa geçerlidir.

Duygusal argüman ne demek?

Duygulara başvurmak veya argumentum ad passiones (Latincede aynı anlama gelir), özellikle olgusal kanıt yetersiz olduğunda, bir tartışmayı kazanmak için alıcının duygularının manipüle edilmesiyle karakterize edilen gayrı resmi bir yanılgıdır (Latincede aynı anlama gelir) Özellikle olgusal kanıt yetersiz olduğunda, bir tartışmayı kazanmak için alıcının duygularının manipüle edilmesiyle karakterize edilen gayrı resmi bir yanılgıdır.

Güçlü argüman nasıl olur?

Sağlam argümanlar, öncüllerinin hepsi doğru olan geçerli argümanlardır. Sağlam olmayan veya geçersiz argümanların sonuçları yine de doğru olabilir. Bir argüman sağlam değilse, bu, sonucunun öncüller tarafından desteklenemediği anlamına gelir. Sağlam olmama, sonucun doğruluk değeri hakkında bize hiçbir şey söylemez.

Görüş ve argüman arasındaki fark nedir?

Görüş; Bir kişinin ortaya koyduğu olay, varlık veya düşünceyi anlama biçimi ve yaşam çevresinin etkili olmasıdır. Bir stereotip veya önyargıdır. Argüman; Belirli kanıtlara dayalı yeni bir yargıdır.

Temel argüman nedir?

Argüman kelimesi genellikle “kanıt” veya “tez, iddia veya iddia” anlamında kullanılır. Bir durumu kanıtlamak veya desteklemek için kullanılır. Amaca bağlı olarak günlük hayatta sözlü veya yazılı olarak kullanılabilir.

Argüman nedir mantıkta?

TARTIŞMA NEDİR: Bir tezi veya görüşü desteklemek, doğrulamak veya güçlendirmek amacıyla bir veya daha fazla öncül veya varsayımdan belirli bir sonucun türetildiği bir kanıtlama tarzı veya biçimi.

Argüman çürütmek ne demek?

Karşıt argüman, argümanı çürüten bir görüş/inanç ifadesidir. Bir argümanın “lehine” tarafı argümandır ve “aleyhine” tarafı karşı argümandır. Bir çürütme, argümanın belirli bir noktasının yanlış olduğunu kanıtlayan/iddia eden bir ifadedir.28 Nisan 2024Bir karşıt argüman, argümanı çürüten bir görüş/inanç ifadesidir. Bir argümanın “lehine” tarafı argümandır ve “aleyhine” tarafı karşı argümandır. Bir çürütme, argümanın belirli bir noktasının yanlış olduğunu kanıtlayan/iddia eden bir ifadedir.

Argüman vermek ne demek?

Bir argüman, basitçe bir iddiada bulunmanın ötesine geçmek için bilinçli bir girişimdir. Bir argüman öne sürdüğünüzde, o iddiayı destekleme girişimi oluşturan bir dizi ilişkili ifade sunarsınız — başkalarına iddia ettiğiniz şeyin yanlış olmaktan çok doğru olduğuna inanmaları için iyi nedenler vermek için.7 Mart 2018Bir argüman, basitçe bir iddiada bulunmanın ötesine geçmek için bilinçli bir girişimdir. Bir argüman öne sürdüğünüzde, o iddiayı destekleme girişimi oluşturan bir dizi ilişkili ifade sunarsınız — başkalarına iddianızın yanlış olmaktan çok doğru olduğuna inanmaları için iyi nedenler vermek için.

Bir argümanın hatalı olması ne anlama gelir?

Bu bir yanılgı DEĞİLDİR! “Bir argümandaki kusurlar, argümanın geçersiz olduğu anlamına gelir” ifadesi temelde doğrudur, ancak lafı dolandırırsanız saldırabilirsiniz. Ama bu çok fazla konuşma olurdu. Bu ifade temelde doğrudur.09/28/2022Bu bir yanılgı DEĞİLDİR! “Bir argümandaki kusurlar, argümanın geçersiz olduğu anlamına gelir” ifadesi temelde doğrudur, ancak lafı dolandırırsanız saldırabilirsiniz. Ama bu çok fazla konuşma olurdu. Bu ifade temelde doğrudur.

Karşıt argüman ne demek?

Bir karşı argüman, bir öncül, ana iddia veya lemmaya yönelik bir itirazı çürütmek için kullanılabilir. Karşı argümanın eş anlamlıları çürütme, yanıt, çürütme, karşı gerekçelendirme, çürütme ve cevap olabilir. Bir argümanı çürütme girişimi, bir karşı argüman üretmeyi veya bir karşı örnek bulmayı içerebilir. Bir karşı argüman, bir öncül, ana iddia veya lemmaya yönelik bir itirazı çürütmek için kullanılabilir. Karşı argümanın eş anlamlıları çürütme, yanıt, çürütme, karşı gerekçelendirme, çürütme ve cevap olabilir. Bir argümanı çürütme girişimi, bir karşı argüman üretmeyi veya bir karşı örnek bulmayı içerebilir.

Satış argümanı ne demek?

Bir ürün olarak argüman, nedenlerin (öncüller olarak adlandırılır) ve nedenlerin gösterdiği şeylerin (sonuç olarak adlandırılır) bir koleksiyonudur. Bu anlamda bir argüman, örneğin, “Ceketini getir çünkü yağmur yağacak.”

Argument ne demek felsefe?

Argüman, mantıkta, bir sonucu destekleyen nedenler, bazen sonucun öncüllerden çıkarılacağı şekilde formüle edilir. Mantıkta, hatalı argümanlara safsata denir (bkz. safsata).29 Ağustos 2024Argüman, mantıkta, bir sonucu destekleyen nedenler, bazen sonucun öncüllerden çıkarılacağı şekilde formüle edilir. Mantıkta, hatalı argümanlara safsata denir (bkz. safsata).

Yazılımda argüman ne demek?

Bilgisayar programlamada, bir parametre veya resmi argüman, alt rutine girdi olarak sağlanan veri öğelerinden birine başvurmak için alt rutinde kullanılan özel bir değişken türüdür. Bilgisayar programlamada, bir parametre veya resmi argüman, alt rutine girdi olarak sağlanan veri öğelerinden birine başvurmak için alt rutinde kullanılır. Özel bir değişken türüdür.

Argüman vermek ne demek?

Bir argüman, basitçe bir iddiada bulunmanın ötesine geçmek için bilinçli bir girişimdir. Bir argüman öne sürdüğünüzde, o iddiayı destekleme girişimi oluşturan bir dizi ilişkili ifade sunarsınız — başkalarına iddia ettiğiniz şeyin yanlış olmaktan çok doğru olduğuna inanmaları için iyi nedenler vermek için.7 Mart 2018Bir argüman, basitçe bir iddiada bulunmanın ötesine geçmek için bilinçli bir girişimdir. Bir argüman öne sürdüğünüzde, o iddiayı destekleme girişimi oluşturan bir dizi ilişkili ifade sunarsınız — başkalarına iddianızın yanlış olmaktan çok doğru olduğuna inanmaları için iyi nedenler vermek için.

Görüş ve argüman nedir?

Düşünce veya aslında söylemek istediği şey onun görüşüdür. Argümanlar nedenlerdir ve kanıtlar ise savunulan görüşü desteklemek için öne sürülen argümanlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir