İçeriğe geç

Hangi Işlerde Çalıştığımı Nasıl Öğrenebilirim

Hangi işte çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

Artık vatandaşlar e-devlet üzerinden SGK hizmetlerine erişerek, sicil ve sicil numarasının ne olduğunu, hangi pozisyonda çalıştığını, terhis kodunun nasıl oluşturulduğunu görebilecek.

Hangi şirketlerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

MERSİS’e kayıtlı olan ve sisteme giriş yapan herhangi bir kullanıcı, açılan ekranda yer alan “Sorgulama” kısmında yer alan “Şirket Sorgulama” bölümünden şirketlerin temel bilgilerine ulaşabilmektedir.

Aktif çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

E-devlet web sitesinde Sosyal Sigorta Kurumu sayfasına gidin. E-devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranızı girerek kimliğinizi doğrulayın. Web sitesinde “4A Hizmet Listesi” kutusuna tıklayın. Ardından 4A hizmet raporunuzu kolayca alabilirsiniz.

İşe giriş nereden bakılır?

İşe giriş beyannamesi e-devlet üzerinden talep edilebilir. E-devlet sistemine T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Kurumlar kısmında Sosyal Sigorta Kurumu (SGK) seçilir.

E-devlette mesleğimi nasıl öğrenebilirim?

Personel .tr adresini TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile girmelidir. E-devlet sistemine girdiğinizde arama alanında SSI hizmet listesi görünmelidir. Daha sonra ilgili menü açılacaktır. Personel iş kodu aşağıdaki “SSI hizmet listesi” bölümünde bulunabilir.

Nerede çalıştığını gösteren belge?

Çalışma belgenizi çalıştığınız şirketten veya e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal sigorta kayıt belgesi talebi”ne tıklayın.

E-devletten iş yerimi nasıl öğrenebilirim?

SGK işyeri kayıt numarası sorgulama işlemi e-devlet uygulamasındaki “Sosyal Sigorta Kurumu/E-SGK” şifre bölümünden yapılmaktadır. İşlemi tamamladıktan sonra adınıza kayıtlı tüm plakaları görüntüleyebilirsiniz. SGK sorgu e-devlet menüsündeki işyeri kodu öğrenme sayfasına giderek işyeri kodunuzu öğrenebilirsiniz.

İş siciline nereden bakılır?

Genel olarak, kayıt numarası sorgulaması e-devlet üzerinden kolayca yapılabilir. Kayıt numarasını öğrenmek için ilgili kurumun e-devlet hizmetleri kullanılabilir.

SGK ayrıntılı hizmet dökümü nasıl alınır?

SSI Hizmet Beyannamesi hakkında nasıl bilgi alabilirim? E-devlet platformuna giriş yapın.T.R. Arama satırına kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girin. Görüntülenen belge için “İndir” veya “Yazdır” seçeneğine tıklayın. Belge açılacak ve indirilecektir.

İşe girişim yapıldı mı?

ALO 170’te sigorta hakkında bilgi almak için şu adımları izleyin: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170’i arayın. Ardından operatörün talimatlarını izleyin ve “sigorta fayda süresi” hakkında bilgi edinmek için 2’ye basın.

1 günlük sigorta girişi sayılır mı?

İşe giriş bildirgesi, 5510 sayılı Kanun kapsamında işe alınan her işçiye verilen belgedir. Bu belge, işçinin genel sağlık sigortası, işsizlik sigortası gibi yasal haklarından yararlanabilmesi için gereklidir. İşe giriş bildirgesi, işçinin işe başlamasından bir gün önce sisteme girilmelidir.

30 günlük sigorta primi ne kadar?

30 günlük sigorta primi ne kadar? 2024 yılında SSI çalışan primi %14’tür. Asgari ücret alan bir kişi için devlete 2.800,35 TL ödenecektir. Bu tutar 20.002,50 TL’lik net ücretin %14’ü alınarak hesaplanır.

İmza atmadan işten çıkış olur mu?

“İmza olmadan fesih mümkün müdür?” sorusuna gelince, fesih işlemleri genellikle çalışanın bilgisi ve rızasıyla yapılır. Ancak bazı durumlarda fesih, işverene tek taraflı bildirimle de yapılabilir. Bu durumda işverenin yasal prosedürlere uygun hareket etmesi gerekir.

E-devlet işe girişi ne zaman görülür?

İşe giriş bildirgesinin detaylarını e-devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. İşverenler bu süreci tamamladıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden erişebilirler. Çalışanlar işe başladıkları ayın 26’sından itibaren sigorta başlangıç ​​tarihini ve diğer detayları görüntüleme olanağına sahiptirler.

İşten çıkış kaç gün içinde yapılır?

Çekilmenin çekilme tarihinden itibaren 10 gün içinde kuruma online olarak bildirilmesi gerekmektedir. Bildirim tarihi en önemli noktalardan biridir.

Çalıştığım iş yerimi nasıl öğrenebilirim?

1-) İnternet arama çubuğuna “E-Devlet” yazdığınızda E-Devlet giriş sayfası açılacaktır. 2-) Sağ üstte bulunan GİRİŞ butonuna basarak T.C. Kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Meslek Unvanı Listesi (Sosyal Güvenlik Kurumları) sekmesine tıklayın.

E-devletten iş bulunur mu?

E-Devlet’e TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra Hizmetler bölümünde İşkur İş İlanları ve Başvurular sayfasına tıklayarak ilgili bölüme ulaşabilirsiniz.

Görev tanımı nereden bakılır?

Adreste yeni kimlik kartlarınıza, seri numara bilgilerinize ve çalışan pozisyon bilgilerinize ulaşabileceğiniz bir ekran olacak.

Emekli olup çalışan hizmet dökümü nasıl alınır?

Çalışanlar SSI fayda bildirimlerini barkodlu olarak Sosyal Güvenlik İdaresi’nden veya isterlerse e-devlet üzerinden alabilirler. 4A, 4B ve 4C kapsamındaki tüm kayıt ve hizmet belgelerine e-devlet üzerinden erişebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir