TDK’ya göre karnabahar nasıl yazılır?
Bu bağlamda doğru yazımın karnabaharın tamamı olduğu düşünülmektedir. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “karnabahar”dır.
Maydanoz nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre, maydanoz kelimesinin doğru yazımı “Maydanoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Cübbe nasıl yazılır TDK?
Ciddiye almak size kalmış ama 1983 tarihli TDK Türkçe sözlüğünün 7. baskısında “robe” yazıyor, aslı Arapça. Daha sonra TDK sözlüğünde “robe” olarak yer aldı. Eski TDK. 1987’de Dil Derneği kadrosu tarafından hazırlanan sözlüğe göre Türkçe’de doğru yazımı ve kullanımı “cüppe”dir.
Karnabahar ne demek TDK?
Karnabahar, karasal iklime sahip bölgelerde yetişen ve yemek olarak tüketilen, ancak çorba, salata ve köfte hazırlamak için de kullanılan bir sebzedir. Karnabahar kelimesi, lahana anlamına gelen Farsça “keremb” ve “bahar” kelimelerinden oluşur.
Pırasa Türkçede nasıl yazılır?
Pırasa, yıl boyu veya iki yılda bir çiçek açan bir bitkidir ve genellikle yaprakları için yetiştirilir.
Ard Arda nasıl yazılır TDK?
“Arcade” kelimesinin doğru yazımı “arcade”dir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylıyor. Bunları birbiri ardına yazmak yanlış olur.
Ihlamur nasıl yazılır TDK?
Ihlamur: 1. Ihlamurgiller familyasından, odunu kıymetli, büyük bir gölge ağacı. (Tilia) 2. Bu ağacın hoş kokulu çiçekleri.
Egzoz nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre Egzoz kelimesinin doğru yazımı “egzoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Dereotu nasıl yazılır TDK?
UYARI: Çiçek dışındaki anlamları taşıyan kelimeler: garnet (renk), pomegranate (nar), waterpox (hastalık); ot dışındaki anlamları taşıyan kelimeler: barut, arsenik; Telaffuzu kötüleşmiş olan “çörek otu” ile geleneksel yazılışı olan “semizotu” ve “dereotu” kelimeleri birlikte yazılmıştır.
Yeşil zeytin nasıl yazılır?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirildi, “mütevelli” yerine “mütevelli” kullanımı kabul edildi ve “yeşil zeytin” yerine “yeşil zeytin” kullanımı kabul edildi.
Hafta sonu nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu’na göre “hafta sonu” kelimesinin doğru yazımı “hafta sonu”dur. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Wochenende”dir.
Kirpik nasıl yazılır?
TDK’ya göre “kirpik” kelimesinin doğru yazımı “lash” şeklindedir.
Brokoli nasıl yazılır?
“broccoli” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 3 sonuçKategoriİngilizce1Yaygın kullanımBroccoli i. Daha fazla brokoli alabilir miyim? Biraz daha brokoli alabilir miyim? Daha fazla cümleBotany2Botanybrassica oleracea italica i.
Karnıbaharı nasıl yazılır?
Karnabahar nasıl doğru yazılır? TDK’ya göre doğru yazım? TDK’ya göre karnabahar mı yoksa karnabahar mı? TDK’ya göre karnabahar kelimesinin doğru yazımı “karnabahar”dır.
Ruşeym ne demek TDK?
(ﺭﺷﻴﻢ) I. (Ar. reşem “bitkinin ilk filizi”, tohumdan) oğul, embriyo.
Buğday nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak buyday olarak yazılır. Doğru kullanımı wheat şeklinde olmalıdır.
Kırmızı biber nasıl yazılır?
Yanında❗️ Karabiber. Kırmızı pul biber. Şöyle anlatmaya çalışalım: Kırmızı biber ve karabiber baharattır, o kadar.
Mö nasıl yazılır TDK 2024?
“Before Christ” teriminin kısaltması BC’dir. şeklinde yazılır. Yani B.C. gibi bir yazım şekli yoktur.
Böğürtlen nasıl yazılır TDK?
Bu bitkinin meyvelerine böğürtlen de denir. Dilimizde bu kelime sıklıkla “böğürtlen” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı böğürtlen şeklinde olmalıdır.